Leerlingenteam Ostrea wint landelijke scholencompetitie!

14.06.2017

Leerlingenteam Ostrea wint landelijke scholencompetitie!

Afgelopen vrijdag won het meisjesteam van klas 1 van het Ostrea Lyceum de eerste prijs op het onderdeel streetbal bij de landelijke scholencompetitie Olympic Moves in Amsterdam!

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs waarbij scholieren elkaar op school-, regionaal en tenslotte op nationaal niveau uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Via de selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales, komen jaarlijks leerlingen van ruim 300 scholen, dat is bijna de helft van het aantal Nederlandse middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves.

Circa 6000 scholieren kwalificeerden zich in 16 verschillende sporten voor de landelijke finaledag op in Amsterdam. Een bus Zeeuwse scholieren ging op 9 juni richting Amsterdam en het meisjesteam klas 1 streetbal van het Ostrea Lyceum in Goes, kwam thuis met de eerste prijs. Een mooie prestatie!

Streetbal is een vorm van basketbal waarbij op één basket gespeeld wordt. Daarbij moet je de bal eerst buiten de cirkel spelen (het recht van aanval halen), voordat je mag aanvallen op de basket. Buiten de cirkel scoor je twee punten en binnen de cirkel één punt.

Winnaar worden van zoveel scholen, na zoveel voorrondes, is al een knappe prestatie, maar extra knap als je bedenkt dat de meiden zelf niet op basketbal zitten. Sophie Bos hockeyt, Olivia van Kampen danst, Madelief Gorse en Rowie Dijkdrent zitten op korfbal.

« ga terug