Wiskundedag h3

01.03.2018

De onderbouw wiskundedag voor alle havo 3 leerlingen

Op donderdag 15 februari 2018 hebben alle h3 leerlingen zich gebogen over een wiskundig probleem dat ’s ochtends om 9.00 uur begon en om 14.00 klaar moest zijn. Het onderwerp dit jaar was “hoe kun je best veters rijgen in schoenen”; waar naast creativiteit ook wiskundige kennis van zaken aan de orde kwam. O.a. kwam natuurlijk de Stelling van Pythagoras eraan te pas maar ook het verzinnen van goede formules om de lengte van veters te berekenen. Dat was een hele uitdaging.

De klassen waren in groepjes van 4 à 5 leerlingen verdeeld over 5 verschillende lokalen waar de hele dag gewerkt kon worden. En dat hebben ze ook prima gedaan. Op het eind van de dag waren er mooie en bijzondere creaties bedacht die ze konden oefenen op gymschoenen maar ook op kartonnetjes. Weer eens een mooi moment om buiten de regulieren lessen iets aan wiskunde te doen. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar en we zijn nu al benieuwd naar het onderwerp van volgend schooljaar.

Om een indruk te krijgen zie ook de bijgeleverde foto’s en stukjes uit de aangeleverde verslagen.

« ga terug