Informatiemomenten Ostrea Lyceum 2019

Begin december krijgen alle basisscholen in de regio informatiepakketjes, bestemd voor de leerlingen van groep 8. Komt u niet uit de regio, neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0113-212020 of stuur een e-mail naar info@ostrealyceum.nl. Wij sturen u dan een pakketje toe.

Ook dit jaar organiseren wij voor de leerlingen uit groep 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) op alle afdelingen een Open Huis. Dit schooljaar is dat op de volgende data:

Datum

Afdeling

Adres

Plaats

21 januari  

Havo

Fruitlaan 3

Goes

22 januari

Vwo

Fruitlaan 3

Goes

28 januari

Vmbo b/k                

Bergweg 4

Goes

29 januari                 

Mavo

's-Heer Elsdorpweg 4                       

Goes

U kunt zich voor deze avonden opgeven via de button ‘aanmelden’ op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging per e-mail. Wilt u er bij het aanmelden op letten dat u een correct e-mailadres invoert? Alle verdere communicatie gaat namelijk per e-mail. Houdt u voor het ontvangen van de bevestiging ook de map ongewenste e-mail in de gaten, sommige providers markeren deze automatische e-mails als ongewenst. Wanneer u geen bevestiging ontvangen hebt, neemt u dan contact met ons op via 0113-212020 of info@ostrealyceum.nl.

Wilt u meerdere avonden bezoeken? Meldt u zich dan voor elke avond apart aan!

Leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) worden vooraf ingedeeld in groepen die een parallel programma volgen. De groepen worden zoveel mogelijk ingedeeld op basisschool en/of woonplaats. Een groep bestaat uit leerlingen van verschillende basisscholen. Op die manier ontstaan vaak al leuke contacten met leerlingen van andere scholen. Leerlingen kunnen bij het veld ‘opmerkingen’ een naam van een klasgenootje doorgeven bij wie ze graag in de groep willen.

Ongeveer een week voor de informatieavond heeft de groepsindeling zijn definitieve vorm. Meldt u zich in deze laatste week aan, dan plaatsen we u en uw kind in een groep waar nog plaats is. Specifieke verzoeken kunnen we dan helaas niet meer honoreren. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw kind bij een vriendje/vriendinnetje in de groep komt, adviseren we u om vroegtijdig aan te melden.   

Enkele dagen voor de informatieavond ontvangt u per e-mail een uitnodiging met daarin de groep waarin u bent ingedeeld en het programma van de avond.

Hieronder ziet u een aantal foto's van de informatieavonden. Zo krijgt u een indruk van wat er op zo'n avond te beleven is op het Ostrea Lyceum.

informatiemarkt voor ouders

proefjes doen bij scheikunde

lessen volgen

natuurkunde in de praktijk brengen

kennismaken met nieuwe vakken

rondgeleid worden door Ostrea leerlingen

aan de slag bij beeldende vorming

voorlichtingen van Ostrea leerlingen