Ben je sportief en heb je zin om extra veel te sporten? Kies dan voor de sportklas. Elke afdeling, dus basisberoepsgerichte leerweg/kaderberoepsgerichte leerweg, mavo, havo en atheneum/gymnasium, heeft in klas 1 en 2 een eigen sportklas. Op havo en vwo is die er zelfs ook in klas 3.

Al jaren is het Ostrea Lyceum één van de sportiefste scholen van Zeeland. Op het Ostrea Lyceum worden voor alle leerlingen heel veel sportieve activiteiten georganiseerd. Toch zijn er leerlingen die nog meer willen. Voor die leerlingen zijn er de Ostrea Lyceum sportklassen.

Aanmelden voor de sportklas is mogelijk vanaf eind januari 2018 via deze website.

Sportklassen, wat houdt het in?

Alle klassen op het Ostrea Lyceum krijgen natuurlijk gymlessen. De leerlingen die voor de sportklassen kiezen, krijgen naast die gymlessen nog twee uur per week extra sport*. In de sportklassen krijg je vooral sporten die niet of weinig aan bod komen tijdens de gewone gymlessen. Je moet dan denken aan:

• tennis
  • breakdance
  • klimwand
  • judo
  • mountainbiken
  • ijshockey/schaatsen
  • zwemmen
  • atletiek
  • voetbal clinic
  • en nog veel meer!

Ook doe je mee aan grote sporttoernooien tegen andere sportklassen.

Zitten alle kinderen die voor de sportklas kiezen bij elkaar in de klas?

Leerlingen die voor de sportklas kiezen, worden gewoon in een klas geplaatst met hun vrienden en vriendinnen van hun basisschool, dus ook met kinderen die niet voor de sportklas gekozen hebben. De twee lesuren van de sportklas zijn op het eind van een dag in het lesrooster geplaatst. De leerlingen van alle eerste klassen van een opleiding (bijvoorbeeld alle leerlingen van klas 1 vwo) die voor de sportklas gekozen hebben, komen dan bij elkaar om samen te sporten.

Bij aanmelding voor deze sportklassen geldt het principe "vol is vol".

Hoe kun je je inschrijven voor de sportklassen en wat kost het?

Op de website van het Ostrea Lyceum vind je vanaf eind januari 2018 het digitale aanmeldingsformulier voor de sportklassensportklassen. Met dit formulier moet je je aanmelden. Wees er snel bij, want plaatsing in de sportklassen gebeurt op volgorde van inschrijving.

Voor deelname aan de sportklassen geldt een bijdrage van € 50,-. Van deze bijdrage worden o.a. gastdocenten en de huur van accommodaties buiten de school betaald, zoals een zwembad of een tennishal.

Dus ben je sportief, kies dan voor het Ostrea Lyceum, want het Ostrea Lyceum is ook sportief top!

* Op het vwo vallen de sportklassen binnen het reguliere rooster als onderdeel van het topprogramma.