Jaaractie

Naast intellectuele en persoonlijke ontwikkeling vinden we het als school belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met vele vormen van culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten. We geloven erin dat het voor de persoonlijke ontwikkeling belangrijk is dat leerlingen betrokken zijn in een breed spectrum aan buitenschoolse activiteiten: van brugklasshow tot open podium, van sportevenementen tot Ostrea Stage Event, van feestavonden tot buitenlandse reizen. De school hecht eraan dat leerlingen zich ook sociaal manifesteren. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de gezamenlijke inzet voor een goed doel.

Jaaractie 2017-2018: Stichting Kika

Ieder schooljaar organiseert het jaaractieteam, bestaande uit leerlingen en docenten van het Ostrea Lyceum, verschillende activiteiten voor het goede doel. Na een succesvol actiejaar ten bate van Stichting Eduakans, is het dit jaar tijd voor een andere bestemming. In het schooljaar 2017-2018 gaat de opbrengst van onze jaaractie naar Stichting Kika, Kinderen Kankervrij.

Wat doet Stichting Kika?

KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.