Klik hier voor de online versie van de nieuwsbrief

In deze editie

Belangrijke data

 • Let op: deze kalender wordt regelmatig aangepast. Kijk voor de actuele versie op het ouderportaal.
 • 29 okt t/m 2 nov Toetsweek M4
 • 5 nov 1e beroepenvoorlichtingsavond mavo 4, locatie Pontes Goes
 • 12 nov 2e beroepenvoorlichtingsavond mavo 4, locatie Pontes Goes
 • 14 nov t/m 16 nov Brugklasshow
 • 19 nov 3e beroepenvoorlichtingsavond mavo 4, locatie Pontes Goes
 • 22 nov Beroepenoriëntatie techniek mavo 2
 • 23 nov Open Dag Scalda
 • 26 nov t/m 30 nov Minirooster i.v.m. voortgangsbesprekingen
 • 5 dec Sinterklaasviering klas 1 en 2 (v.a. 6e uur)
 • 10 dec t/m 11 dec Docentenspreekuur
 • 14 dec Kerstgala (bovenbouw)
 • 21 dec Kerstvieringen
 • 24 dec t/m 6 jan Kerstvakantie
 • 7 jan Leerlingen 1e en 2e uur vrij
Van de afdelingsleiding

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Hoe snel kan het gaan? In de zomervakantie zijn alle opleidingen van het Ostrea Lyceum (m.u.v. de havo) verhuisd. Er is in korte tijd heel veel werk verzet en de start van dit schooljaar is goed verlopen. De brugklassers kennen inmiddels de weg in de school, de bovenbouwleerlingen hebben de eerste toetsweek al achter de rug, de eerste (sportieve) activiteiten zijn geweest en binnenkort gaat de Brugklasshow weer van start. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er allemaal is gebeurd. 

De ouderavonden en -middagen werden een aantal weken geleden goed bezocht en dat stellen we zeer op prijs. De mentoren van klas 1 zijn gestart met de huisbezoeken en individuele en/of persoonlijke contacten zijn gelegd en afspraken zijn gemaakt. We hopen dat uw en onze verwachtingen reëel op elkaar zijn afgestemd op deze bijeenkomsten en dat iedereen weet waar hij/zij op kan rekenen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest deze te bezoeken, dan kunt u een groot deel van de gegeven informatie ook terugvinden op het ouderportaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het PTA (programma van toetsing en afname). Graag wijzen wij u er nogmaals op (als dat al niet is gebeurd) om toestemmingsformulieren buitenlandse reizen en toestemmingsformulieren wet op privacy (WhatsApp groepen en beeldmateriaal) snel aan school te retourneren.

De week voor de herfstvakantie gingen de leerlingen uit mavo en havo 4 op reis naar Parijs, Londen, de Ardennen en Tsjechië. Tijdens deze reisweek waren er ook diverse excursies voor andere leerjaren: leerlingen bezochten Lille en andere klassen bezochten kamp Vught. In deze nieuwsbrief vindt u verschillende verslagen van activiteiten die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.

Nieuw dit schooljaar op alle opleidingen is dat de brugklassers starten in een 2-jarige brugperiode zodat leerlingen langer de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Als extra (nu al RT - tutoring - extra lessen) ondersteuning is er sinds dit schooljaar ook de mogelijkheid om via Bijlesnetwerk extra ondersteuning te krijgen. Hierover bent u geďnformeerd per brief.

Wij wensen in ieder geval iedereen een fijn, gezond en succesvol schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Afdelingsleiding Ostrea Lyceum

Lees verder...
Reisweek Ardennen

Maandagochtend 8 oktober 8.30 uur: 3 busjes, 24 leerlingen en 3 docenten vertrokken voor de reisweek naar de Ardennen. Niemand wist wat ons te wachten stond; de reis werd voor het eerst georganiseerd. Maar wat is het goed geweest! Een toffe groep leerlingen, allemaal even fanatiek en gezellig en uiteraard hadden we heerlijk weer!  

Lees verder...
Reisweek Ardennen
Mededeling over managementwijzigingen

Op 31 oktober is dhr. Knuijt met leeftijdsontslag gegaan. Dhr. Knuijt maakte jarenlang deel uit van het college van bestuur van de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Zeeland, waaronder het Ostrea Lyceum valt en was tevens lid van de centrale directie van het Ostrea Lyceum. Wij zijn dankbaar voor alle werk dat hij voor de stichting en de school in de afgelopen jaren heeft verzet. Met het vertrek van dhr. Knuijt is besloten om het college van bestuur van de stichting terug te brengen tot één persoon.

 

Lees verder...
WEA bedrijvenloop

Op vrijdag 14 september hebben we met docenten en leerlingen van onze school meegelopen met de wea-bedrijvenloop; een loop van 8 km in en door het stadscentrum van Goes. Een prima temperatuur, goed getrainde atleten en veel enthousiaste supporters zorgden ervoor dat alle lopers een prima prestatie konden neerzetten: proficiat allemaal en bedankt voor jullie inzet!

 

Lees verder...
WEA bedrijvenloop
Herfstzaalvoetbal 2018

Op maandag 15 oktober vond weer ons traditionele zaalvoetbaltoernooi plaats tussen het Ostrea Lyceum en het Pontes Goes. Ondanks dat het aantal teams dat zich aanmeldde dit jaar wat tegen viel, kwamen er toch zo’n 160 voetballers/voetbalsters op dit voetbalgebeuren af, dat ook dit jaar weer plaats vond in het Omnium te Goes. 

Lees verder...
Vanuit de MR

Binnen de oudergeleding van de MR heeft Jeanette Binnekamp plaatsgemaakt voor Sjoerd Ebbens. Hij is door u verkozen met ruim 44% van de stemmen. De MR dankt Jeanette Binnekamp voor vier jaar enthousiaste inzet voor het Ostrea Lyceum en bedankt tevens allen die zich verkiesbaar hebben gesteld.
Wilt u meer weten over de werkzaamheden van de MR? Op het ouderportaal staat het jaarverslag van het afgelopen schooljaar.

 

 

Lees verder...
“Mag ik op de computer?”

Zo is het een lange en vooral warme zomer en zo zijn we ineens midden in de herfst beland. Wij hadden er na de zomervakantie zin in. Wij: dat zijn de vrijwilligers van de mediatheek. Onze handen jeukten om de tientallen dozen met boeken uit te pakken, die we vóór de vakantie hadden ingepakt. Alles volgens de aanwijzingen van mevrouw Osinga, mediathecaris: zij is degene die ons aanstuurt. 

Lees verder...
“Mag ik op de computer?”
Uit de mediatheek op Oost

Dat Mediatheek Oost twee vestigingen heeft, begint langzaam te wennen. De mavo mediatheek op de Elsdorpweg was aan het begin van het schooljaar min of meer gebruiksklaar. De leerlingen weten inmiddels de weg te vinden en zijn blij met de vrije inloop en de bank. Voor het lenen van boeken/reserveren van een computerplek gebruiken ze hun schoolpas of de barcode op hun telefoon. De brugklassen hebben hun kennismaken-met-de-mediatheek-les gehad en er wordt steeds meer geleend. Twee brugklassers maakten bij het vak BV ‘bordjes’ voor de kastaanduidingen. Mavo 3 had genoeg keus uit de voor hen op de tafels klaargelegde boeken.


 

Lees verder...
 
Ostrea Lyceum 2018