lichamelijke opvoeding

Het vak Lichamelijke Opvoeding (LO) of zoals je vaak hoort 'gym'. De fysieke break, even lekker bewegen als afwisseling op de theoretische uurtjes. Bij gym ben je op allerlei manieren bezig. Als beweger binnen de verschillende onderdelen, maar ook als regelaar (hulpverlener, scheidsrechter, coach). We doen van alles en nog wat: onderdelen uit de atletiek, turnen, zelfverdediging, bewegen op muziek en vele spelsporten zoals frisbee, voetbal, korfbal, tjoekbal en volleybal. Voor iedereen wat wils!

Naast het gewone LO-programma hebben we ook sportklassen en het schoolexamenvak LO2 (mavo) of BSM (havo). Binnen de sportklasuren krijgen de leerlingen twee uur per week extra sport. Super voor leerlingen met een ruime sportinteresse. Kies je voor het vak LO2 of BSM dan krijg je dit drie uur per week. Hier gaan de leerlingen verder bezig met onder andere de onderwerpen ‘bewegen en regelen’ en ‘bewegen en gezondheid’ en gaat het verder dan alleen het sporten.

Inzet en samenwerking binnen de LO-lessen vinden we belangrijk: samen sporten, samen plezier!