Klassieke talen

Als je gymnasium kiest, dan kies je voor Latijn en Grieks en begin je aan een boeiende ontdekkingsreis door de Oudheid. Door het leren lezen van Latijn en Grieks krijg je ook inzicht in andere talen. Je maakt kennis met de wereld van de Romeinen en de Grieken, van wie een heleboel ideeën nog steeds gebruikt worden. Ook bij andere vakken op school vind je veel van die oude Grieken en Romeinen terug. Heb je belangstelling voor taal en cultuur en houd je ervan om je in teksten en verhalen te verdiepen, dan is gymnasium een prima keuze.
Om je een idee te geven over de klassieke talen: in klas 1 krijg je 2 uur per week Latijn en op het eind van het schooljaar ook wat Grieks. De cultuur komt ook aan bod. Vandaar dat we in klas 1 ook naar het Archeon  gaan, waar je veel over de prehistorie en vooral over de Romeinen kunt leren. In de andere leerjaren bezoeken we verschilende musea en in klas 4 of 5 volgt de Rome-reis.
Gymnasium: ontdek de wereld, begin bij de Oudheid.

Dhr. 't Hart