Brein brekers club

Is het einde van jouw basisschoolperiode in zicht en wil je alvast weten hoe het eraan toegaat op het Ostrea Lyceum? Dan is de Brein Brekers Club iets voor jou!

Je maakt tijdens dit programma kennis met de vakken die je op de middelbare school gaat krijgen en ervaart hoe een normale schooldag eraan toegaat. Op deze manier wordt de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs voor jou een stuk makkelijker.

WAT GA JE DOEN?

Je volgt op het gekozen niveau (vmbo - mavo - havo/vwo) in totaal dertien lessen. Deze vinden één keer per week plaats op dinsdagmiddag. De invulling van de lessen is afhankelijk van het niveau en komt in grote lijnen op het volgende neer.

Havo/vwoKennismaking, uitdaging en verrijking
MavoKennismaking, theorievakken en praktijkvakken
Vmbo Kennismaking en praktijkvakken

Voor wie?

We organiseren de Brein Brekers Club voor leerlingen uit groep 8 en op verzoek (op voorwaarde dat er voldoende plaats is) ook voor leerlingen uit groep 7.

Wanneer?

Je krijgt zeven weken lang, twee lesuren achter elkaar les. In het schema hieronder zie je wanneer je op school verwacht wordt.

Dinsdag 10 december 201914.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 17 december 201914.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 7 januari 202014.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 14 januari 202014.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 21 januari 202014.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 28 januari 202014.35 t/m 16.15 uur
Dinsdag 4 februari 202014.35 t/m 17.00 uur*

* Op dinsdag 4 februari 2020 heb je eerst les. Daarna sluiten we de periode feestelijk af met elkaar. Uiteraard zijn ouder(s)/verzorger(s) voor deze afsluiting ook van harte uitgenodigd.

Waar?

De lessen voor vmbo worden gegeven op onze locatie aan de Bergweg 4, de lessen voor havo/vwo leerlingen worden gegeven aan de Fruitlaan 3 en de lessen voor mavo leerlingen vinden plaats op onze locatie aan de ‘s Heer Elsdorpweg 4.

Ouders/verzorgers die de kinderen komen brengen, kunnen eventueel onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot de lessen afgelopen zijn.
Meld je nu aan!

Wil je deelnemen aan de Brein Brekers Club? Meld je dan snel aan. Aanmelden kan tot 25 november maar wacht niet te lang, want per afdeling is er een beperkt aantal plaatsen (vol = vol)!

Andere activiteiten

Info avond
Bezoek een infoavond

In week 3 en 4 worden op alle locaties informatieavonden georganiseerd.

meer info
Meelopen
Kom een middagje meelopen

Weten hoe een gewone schooldag eruit ziet? Dat kan! Meld je aan voor een meeloopmiddag!

meer info