Junior academy

Is het einde van jouw basisschoolperiode in zicht en wil je alvast weten hoe het eraan toegaat op het Ostrea Lyceum? Dan is de Junior Academy iets voor jou! Dat is de vroegere Brein Brekers Club, maar dan in een nieuw en modern jasje.

Je maakt tijdens dit programma kennis met de vakken die je op de middelbare school gaat krijgen en ervaart hoe een normale schooldag eraan toegaat. Op deze manier wordt de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs voor jou een stuk makkelijker.

In principe is de Junior Academy nog niet echt gekoppeld aan een opleiding omdat er nog veel leerlingen zijn die het advies nog niet hebben gekregen. Daarom kun je op elk gewenst niveau meedoen. Wanneer het advies al wel bekend is, geven we hieronder een kleine indicatie:

Advies                                   Aanmelden voor Junior Academy op
Basisberoeps                         basis/kader
Basis-/kaderberoeps            basis/kader
Kaderberoeps                        basis/kader
Kader/gemengd                     basis/kader

Gemengd/theoretisch           mavo

Mavo/havo                             havo/vwo
Havo                                       havo/vwo
Havo/vwo                               havo/vwo
Vwo                                         havo/vwo

Wanneer je het (te) spannend vindt om alleen naar de Junior Academy te komen, kun je dus ook meedoen op een ander niveau als je daar al wel iemand kent.

WAT GA JE DOEN?

Je volgt op het gekozen niveau (vmbo - mavo - havo/vwo) in totaal tien lessen. Deze vinden één keer per week plaats op donderdagmiddag. De invulling van de lessen is afhankelijk van het niveau en komt in grote lijnen op het volgende neer.

Havo/vwoKennismaking, uitdaging en verrijking
MavoKennismaking, theorievakken en praktijkvakken
VmboKennismaking en praktijkvakken

Voor wie?

We organiseren de Junior Academy voor leerlingen uit groep 8 en op verzoek (op voorwaarde dat er voldoende plaats is) ook voor leerlingen uit groep 7.

Wanneer?

Je krijgt vijf weken lang, twee lesuren achter elkaar les. In het schema hieronder zie je wanneer je op school verwacht wordt.

Update: helaas kunnen vanwege Corona de geplande lessen in december niet op de gewone manier doorgaan. Op dit moment onderzoeken we of hiervoor in de paats een online variant kan komen. Wanneer je bent aangemeld, houden we je hierover per mail op de hoogte. Op dit moment gaan we ervan uit dat de lessen in januari wel door mogen gaan.

Donderdag 3 december 202014.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 10 december 202014.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 17 december 202014.30 t/m 16.15 uur

Donderdag 7 januari 2021

14.30 t/m 16.15 uur

Donderdag 14 januari 202114.30 t/m 16.45 uur

* Op donderdag 14 januari 2021 heb je eerst les. Daarna sluiten we de periode feestelijk af met elkaar.

Waar?

De lessen voor vmbo worden gegeven op onze locatie aan de Bergweg 4, de lessen voor havo/vwo leerlingen worden gegeven aan de Fruitlaan 3 en de lessen voor mavo leerlingen vinden plaats op onze locatie aan de ‘s Heer Elsdorpweg 4.

Zeg jij ook JA tegen de Junior Academy?
Meld je nu aan!

Wil je deelnemen aan de Junior Academy? Meld je dan snel aan. Aanmelden kan tot en met 20 november maar wacht niet te lang, want per afdeling is er een beperkt aantal plaatsen (vol = vol)!

Je kunt je niet meer digitaal aanmelden. Wil je toch nog graag meedoen, stuur dan een e-mail naar info@ostrealyceum.nl of bel 0113-212020.

Andere activiteiten

Junior Academy

Kennismaken met het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor de Junior Academy!

Open Huis
Bezoek ons open huis

Eind januari wordt op alle locaties een open huis georganiseerd.

Meelopen
Kom een middagje meelopen

Weten hoe een gewone schooldag eruit ziet? Dat kan! Meld je aan voor een meeloopmiddag!

Informatie- avond ouders
Informatieavond ouders

Voor ouders/verzorgers die meer informatie willen.

OstreaGame

Speel mee en maak kans op mooie prijzen!