Junior academy

Helaas kunnen vanwege Corona de geplande lessen in december niet doorgaan. Op dit moment gaan we ervan uit dat de lessen in januari wel door mogen gaan, we hebben daar een extra les aan toegevoegd. Leerlingen die zich hebben aangemeld, krijgen hun rooster per mail toegestuurd. Nog niet aangemeld? Ook de inschrijfperiode hebben we verlengd! Wil jij ook nog meedoen, stuur dan een mail naar info@ostrealyceum.nl of geef je telefonisch op via 0113-212020.

Is het einde van jouw basisschoolperiode in zicht en wil je alvast weten hoe het eraan toegaat op het Ostrea Lyceum? Dan is de Junior Academy iets voor jou! Dat is de vroegere Brein Brekers Club, maar dan in een nieuw en modern jasje.

Je maakt tijdens dit programma kennis met de vakken die je op de middelbare school gaat krijgen en ervaart hoe een normale schooldag eraan toegaat. Op deze manier wordt de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs voor jou een stuk makkelijker.

In principe is de Junior Academy nog niet echt gekoppeld aan een opleiding omdat er nog veel leerlingen zijn die het advies nog niet hebben gekregen. Daarom kun je op elk gewenst niveau meedoen. Wanneer het advies al wel bekend is, geven we hieronder een kleine indicatie:

Advies                                   Aanmelden voor Junior Academy op
Basisberoeps                         basis/kader
Basis-/kaderberoeps            basis/kader
Kaderberoeps                        basis/kader
Kader/gemengd                     basis/kader

Gemengd/theoretisch           mavo

Mavo/havo                             havo/vwo
Havo                                       havo/vwo
Havo/vwo                               havo/vwo
Vwo                                         havo/vwo

Wanneer je het (te) spannend vindt om alleen naar de Junior Academy te komen, kun je dus ook meedoen op een ander niveau als je daar al wel iemand kent.

WAT GA JE DOEN?

Je volgt op het gekozen niveau (vmbo - mavo - havo/vwo) in totaal zes lessen. Deze vinden één keer per week plaats op donderdagmiddag. Op havo/vwo is er ook een Junior Academy op dinsdagmiddag. De invulling van de lessen is afhankelijk van het niveau en komt in grote lijnen op het volgende neer.

Havo/vwoKennismaking, uitdaging en verrijking
MavoKennismaking, theorievakken en praktijkvakken
VmboKennismaking en praktijkvakken

Voor wie?

We organiseren de Junior Academy voor leerlingen uit groep 8 en op verzoek (op voorwaarde dat er voldoende plaats is) ook voor leerlingen uit groep 7.

Wanneer?

Je krijgt drie weken lang, twee lesuren achter elkaar les. In het schema hieronder zie je wanneer je op school verwacht wordt.

Update: helaas kunnen vanwege Corona de geplande lessen in december niet doorgaan. Op dit moment gaan we ervan uit dat de lessen in januari wel door mogen gaan. Leerlingen die zich hebben aangemeld, krijgen hun rooster per mail toegestuurd.

Natuurlijk is alles onder voorbehoud van coronamaatregelen die mogelijk nog gewijzigd worden.

Donderdag 7 januari 202114.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 14 januari 202114.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 28 januari 202114.30 t/m 16.15 uur

Dinsdag 5, 12 en 26 januari 2021

14.30 t/m 16.15 uur (alleen voor havo/vwo) **

* Op donderdag 28 januari 2021 heb je eerst les. Daarna sluiten we de periode feestelijk af met elkaar.
** In verband met het grote aantal aanmeldingen voor havo/vwo hebben enkele groepen op dinsdag les i.p.v. op donderdag. Leerlingen die dit betreft, zien dat in hun rooster. Zij sluiten de Junior Academy feestelijk af op 26 januari.

Waar?

De lessen voor vmbo worden gegeven op onze locatie aan de Bergweg 4, de lessen voor havo/vwo leerlingen worden gegeven aan de Fruitlaan 3 en de lessen voor mavo leerlingen vinden plaats op onze locatie aan de ‘s Heer Elsdorpweg 4.

Zeg jij ook JA tegen de Junior Academy?
Meld je nu aan!

Na de persconferentie van 12 januari zullen wij je informeren of de Junior Academy wel/niet door kan gaan!

Vanwege de Coronamaatregelen is de Junior Academy helaas geannuleerd. In plaats daarvan hebben wij nu online lesjes toegevoegd aan ons online Open Huis op 8, 9 en 10 februari. Aanmelden hiervoor gaat via https://www.ostrealyceum.nl/groep_8/open_huis.

Andere activiteiten

Open Huis
Online open huis (terugblik)

Op alle locaties werd een online Open Huis georganiseerd.

Telefonisch spreekuur

Voor ouders/verzorgers die meer informatie willen.

Ostrea Game
OstreaGame

Speel mee en maak kans op mooie prijzen!

Meet & Greet
Doe mee met onze Meet & Greet

Van 23 t/m 25 februari organiseren wij een online ontmoeting met groep 8 leerlingen, hun ouders/verzorgers, een brugklasmentor en brugklasleerlingen.