ostrea in the spotlights

(online open huis)

Heel lang leek het erop dat we -met de nodige aanpassingen- dit jaar toch een fysiek open huis konden organiseren. Helaas is er nu door corona toch nog een kink in de kabel gekomen op het laatste moment. De VO-raad adviseert om geen externen in de school toe te laten vanwege het nog steeds oplopend aantal besmettingen. Omdat wij ons steeds houden aan deze adviezen, kan ons geplande open huis op 19 januari dus helaas niet doorgaan.

Dat vinden we natuurlijk heel vervelend, we hadden jullie zo graag onze school laten zien! Maar natuurlijk hebben we meteen nagedacht over een alternatief en we hebben een leuk online programma voor jullie bedacht.

Op 3 februari organiseren we tussen 15.00-19.00 uur een feestelijke drive-thru voor alle groep 8 leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Tijdens deze avond kom je met de auto, de fiets of te voet over het schoolplein en krijg je van ons allerlei spullen die je nodig hebt voor de lesjes die je tijdens het online open huis op 9 en 10 februari kunt volgen. Je maakt dan meteen alvast kennis met een deel van onze medewerkers. Er is muziek en natuurlijk zorgen we ook voor wat lekkers. Kortom: we maken er een klein feestje van. Deze drive-thru is voor alle leerlingen op het plein van locatie Bergweg, ingang Kamperfoeliestraat. Let op: in de brief die hier eerder over is verstuurd staat als tijd voor de drive-thru 16.00-20.00 uur, maar vanwege een dubbeling met een activiteit op Het Goese Lyceum, is dit gewijzigd naar 15.00-19.00 uur. Zo kan iedereen beide activteiten bezoeken.

Op 9 en 10 februari organiseren we vervolgens ons online open huis: ‘Ostrea in the Spotlights’.

• Op 9 februari voor basis/kader/gemengd
  • Op 10 februari voor mavo/havo/vwo

Beide avonden beginnen om half 8 en zijn om ongeveer half 9 weer afgelopen. Onze leerlingen laten tijdens deze uitzendingen op een leuke en interactieve manier de school zien. Groep 8-leerlingen kunnen d.m.v. het kijken naar filmpjes en het beantwoorden van vragen zien wat het Ostrea te bieden heeft. Daarnaast kunnen zij hun eigen lesjes kiezen waaraan ze dan thuis ook echt mee kunnen doen met de spullen die ze tijdens de drive-thru op 3 februari hebben gekregen. Heb je tijdens de uitzending vragen? Stel ze via de live chat en je krijgt direct het antwoord.

Wie zich eerder al had aangemeld voor het open huis op 19 januari, hoeft dat voor deze activiteit niet opnieuw te doen. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt enkele dagen voor ‘Ostrea in the Spotlights’ automatisch een mail met daarin de link en aanvullende informatie.

Nog niet aangemeld? Het kan t/m de dag van de uitzending alsnog via 0113-212020. We noteren dan de gegevens zodat de mail met de link en aanvullende info alsnog verstuurd kan worden. We adviseren natuurlijk om dit voor 3 februari te doen, zodat ook deze leerlingen een pakketje op kunnen halen.

Uitzending gemist? Ze zijn later te bekijken op onze website. Maar haal vooral wel je pakketje op 3 februari op, want dan kun je later de lesjes ook nog meedoen.

We zien jullie graag op 3, 9 en/of 10 februari!