Robot programmeren met Scratch

Locatie Oost

Als jij iets hebt met robots, je wilt leren programmeren en je zou het komende jaar best wel mee willen doen met de internationale First Lego League wedstrijd waarin robots van verschillende scholen het tegen elkaar opnemen, moet jij je absoluut inschrijven voor deze module!

In deze module ga jij erachter komen dat er helemaal niets kinderachtigs aan is aan Lego. Sterker nog, vele volwassenen over de hele wereld zijn bezig met het bouwen aan hun Lego-Robot. Je gaat de basis leren van programmeren en deze kennis ga je gebruiken om een zelfgebouwde Lego-Robot opdrachten te gaan geven. Je gaat zelfstandig achter de computer aan het werk, maar je gaat ook met je medeleerlingen overleggen over diverse opdrachten en een ontwerp maken voor de uiteindelijk Lego-Robot die gebouwd gaat worden. Uiteindelijk gaat er een wedstrijd op school plaatsvinden tussen de door jou en de andere leerlingen gebouwde en geprogrammeerde robots.