OSTREACADEMY in klas 2

Ook in klas 2 blijf je lid van de OstreAcademy en kies je zelf de modules die je wilt volgen. Probeer eens iets heel nieuws, of zoek juist verdieping in een onderwerp waar je al meer over weet. Let op: er zijn verschillende modules per locatie. Zo kun je een moord leren oplossen op locatie Zuid of je eigen meubels ontwerpen op locatie Oost. Klinkt goed toch? Nieuwsgierig geworden? Klik hier maar eens…..

Astronomie

Als jij geïnteresseerd bent in ons heelal, veel meer wilt weten van de zonnestelsels en wel eens echte sterren wilt zien, dan heb je geen telescoop meer nodig om te zoeken, maar kun je je direct opgeven voor deze module!

Tekst knop
Alles is toneel

Als toneelspelen helemaal iets is voor jou, als je wilt laten zien of juist erachter wilt komen wat jij allemaal kunt op het gebied van improviseren en acteren, dan denk je niet langer na en meld jij je aan voor deze module!

(Basis)cursus koken

Wellicht heb je al lang in je bol dat je eens wilt leren koken, maar is het er tot nu toe niet van gekomen. Of je hebt vorig jaar al met veel vuur de eerste kookmodule gevolgd. Dan kun je in deze module de eerste of verdere stappen zetten op weg naar het creëren van je eigen topgerechten!

Bouw je eigen mousetrap

Als jij graag met je handen bezig bent, als je houdt van het werken met hout en je wilt uiteindelijk je eigen ‘mousetrap car’ door de school zien rijden, meld jij je meteen aan voor deze module!

CSI Ostrea

Als jij altijd al een moordzaak hebt willen oplossen door het uitvoeren van een uitgebreid sporenonderzoek, zoals je dat misschien wel eens op tv hebt gezien, is deze module je kans om lid te worden van ons eigen CSI-team!

Good, better, best Anglia

Als jij talent hebt voor Engels en inmiddels een beetje niveau en je wilt dat niveau niet alleen tonen, maar ook verbeteren, meld je dan meteen aan voor deze module!

EHBO en reanimatie

Als jij bent geïnteresseerd in het menselijk lichaam, je graag iemand medisch zou willen kunnen helpen bij kleine ongevallen, letsels en bewusteloosheid en je wilt kunnen beademen en reanimeren, dan ga je helemaal voor deze module!

Grafische vormgeving en beeldbewerking

Als jij je eigen filmposter, spel en of verpakking, huisstijl en logo wil bedenken, je creatieve ideeën en schetsen wil omzetten naar een echt product, stop dan met zoeken en kies voor deze module!

Met naald en draad en meer

Als jij ‘into fashion’ bent, graag je eigen kleding zelf zou willen ontwerpen en maken, dan hoef je niet verder te kijken en kies je deze module!

Music is teamwork

Als muziek je ding is en je speelt al een instrument of je zingt er al op los, dan krijg je in deze module de kans om samen met anderen verdere stappen te gaan zetten in jouw muzikale carrière!

Maak je eigen podcast

Als je niet alleen maar wilt luisteren naar allerlei podcasts over verschillende onderwerpen, maar juist wilt dat mensen eens naar jou luisteren door de jou gemaakte professionele podcast te beluisteren, dan kies je meteen deze module!

Micro:bit & Maqueen

Ben je geïnteresseerd in computers? Wil je kennis maken met programmeren? Dan is dit je module!

Ontwerp je eigen dans

Als dansen helemaal je ding is en je wilt naast het dansen je ook wel eens wagen aan het maken van een eigen choreografie die dan ook nog eens uitgevoerd wordt, dan moet je bij deze module zijn!

Ontwikkel je eigen educatieve spel

Als jij een creatieve denker bent die het niet alleen hartstikke leuk vindt om mee te doen aan allerlei digitale spelletjes, bordspellen en ‘levende spellen’, maar die ook de fantasie heeft om saaie schooltheorie om te kunnen zetten in uitdagende, aansprekende spellen, dan kun je niet anders dan je voor deze module aan te melden!

Springen, turnen en acrobatiek

Als jij al een aardige turner, springer of acrobaat bent, maar je wilt jezelf verder ontwikkelen en nog beter worden, dan is deze module iets voor jou!

Skimboard maken en surfen

Als je én handig bent én je bent niet bang om met je eigengemaakte skimboard uiteindelijk nat te worden, dan is deze module zeker wat voor jou!

Overal zie je het terug. Heen en weer, op het schoolplein, op de camping, op het strand, het veldje in de wijk of de sportvereniging, steeds weer over en weer. Een bal, een net, een shuttle of een racket, altijd weer heen en terug. Als jij het leuk vindt om samen te sporten, te scoren en een nieuw spel te ontwerpen, meld je dan meteen aan voor de module terugslagspelen!

Vakmanschap is meesterschap

Als creatief bezig zijn je ding is, maar dan door te tekenen en te schilderen, dan ga je voor deze module. Niet alleen ga je zien hoe er door de eeuwen heen allerlei olieverftechnieken zijn gebruikt, maar je gaat ook zelf een schilderij in olieverf maken!

Vakmanschap met olieverf

Van vlogger naar YouTuber

Als jij niet alleen zo nu en dan een filmpje wilt maken op je mobiel, maar ook echt een film wilt kunnen maken, waardoor je wel bekeken wordt op YouTube, dan gaat deze module jou heel veel hits op YouTube opleveren!

Zelfverdediging

Als je een keer iets anders wilt dan bijvoorbeeld spelsporten en je met respect wilt sparren tegen een klasgenoot dan is deze module zelfverdediging misschien wel iets voor jou!