OstreAcademy in klas 1

Als jij volgend jaar voor het eerst naar het Ostrea komt, word je automatisch lid van de OstreAcademy. Dan krijg je de kans om deel te nemen aan allerlei verrassende en boeiende modules die wel even anders zijn dan het normale lesaanbod. En je mag nog zelf kiezen welke modules je gaat volgen ook! Let op: er zijn verschillende modules voor locatie Oost en locatie Zuid. Nieuwsgierig geworden? Klik hier maar eens…..

Alles is toneel
Alles is toneel

Als toneelspelen helemaal iets is voor jou, als je wilt laten zien of juist erachter wilt komen wat jij allemaal kunt op het gebied van improviseren en acteren, dan denk je niet langer na en meld jij je aan voor deze module!

Meer info
Bouw een mousetrap car
Bouw een mousetrap car

Als jij graag met je handen bezig bent, als je houdt van het werken met hout en je wilt uiteindelijk je eigen 'mousetrap car' door de school zien rijden, meld jij je meteen aan voor deze module!

Meer info
Buiten spelen
Buiten spelen

Als jij sportief bent, niet bang om nat of vies te worden, niet bang om onder alle omstandigheden buiten te sporten, dan ben jij de bikkel die deze module moet kiezen!

meer info
Ecologie van de omgeving
Ecologie van de omgeving

Als jij een buitenmens bent of een ‘binnenmens’ die graag eens zou willen weten wat er allemaal zoal leeft in jouw directe omgeving, zowel in het water, op het land, als in de lucht, dan moet je direct voor deze module kiezen!

Meer info
EHBO en reanimatie
EHBO en reanimatie

Als jij bent geïnteresseerd in het menselijk lichaam, je graag iemand medisch zou willen kunnen helpen bij kleine ongevallen, letsels en bewusteloosheid en je wilt kunnen beademen en reanimeren, dan ga je helemaal voor deze module!

Meer info
Fotografie
Fotografie

Als jij door het maken van foto’s wilt laten zien wie je bent en wat jij mooi vindt. Als jij wilt zien hoe je de werkelijkheid kunt veranderen en kunt aanpassen in Photoshop, je ook zelf model wilt zijn en niet bang bent om gefotografeerd te worden, dan moet je bij deze module zijn!

Meer info
Geocache
Geocache

Over de hele wereld liggen kleine pakketjes verstopt, ook bij jou in de wijk en vlakbij school. In deze module gaan we er een aantal zoeken, maar we gaan er ook zelf maken en verstoppen. Een mooie combinatie van techniek, creativiteit en speurskills!

Meer info
Gezondheid, voeding en sport
Gezondheid, voeding en sport

Is sporten echt jouw ding? Maar wil je ook iets meer leren over je eigen lichaam? In deze module kom je te weten wat het verband is tussen jouw voeding, (sport)prestaties en je fysieke gesteldheid.

Meer info
Heel Ostrea bakt
Heel Ostrea bakt

Als jij bakken van koekjes, taarten of gebak al geweldig vindt of je wilt juist leren bakken door iedere week een uitdagende bakopdracht te krijgen, dan schrijf jij je meteen in voor deze module!

Meer info
Het echte labwerk
Het echte labwerk

Als jij onderzoek en wetenschap niet alleen hartstikke interessant vindt, maar ook daadwerkelijk in een echt laboratorium aan de slag wil met bijvoorbeeld reageerbuisjes of microscopen en nog andere wetenschappelijke instrumenten om echte, scheikundige producten te maken, dan is deze module het helemaal voor jou!

Meer info
Houten luidspreker maken
Houten luidspreker maken

Als je én handig bent én je niet bang bent om met de machines en materialen in het NLT-lokaal aan de slag te gaan, dan is deze module zeker wat voor jou.

Meer info
Insectenhotel
Insectenhotel

Als jij altijd al gebiologeerd bent, oftewel heel veel interesse hebt, door alles wat leeft in de natuur tot de kleinste beestjes aan toe en/of je wilt graag je handen uit de mouwen steken om iets nuttigs te bouwen voor deze nuttige insecten, dan is deze module jouw module!

Meer info
Kick change freestyle
Kick change freestyle

Als jij het tijd vindt om én je geest én je lichaam sterker te maken door een combinatie van vechtsporten en verdediging en mentale trainingen, dan schrijf jij je meteen actief in voor deze module!

Meer info
Koken
Koken

Wellicht heb je al lang in je bol dat je eens wilt leren koken, maar is het er tot nu toe niet van gekomen. Dan kun je in deze module de eerste stappen zetten op weg naar het creëren van je eigen topgerechten!

Meer info
Maak je eigen verhaal
Maak je eigen verhaal

Wil jij ook verslavend leesbaar kunnen schrijven? Weet jij waarom Disney-films tot het eind spannend blijven? Je eigen boek schrijven… Maar hoe begin je dan? Dat leer je bij deze module, zodat je na afloop niet meer kunt stoppen met het schrijven van jouw verhalen!

Meer info
Met naald en draad
Met naald en draad

Als jij ‘into fashion’ bent, graag je eigen kleding zelf zou willen ontwerpen en maken, dan hoef je niet verder te kijken en kies je deze module!

Meer info
Micro:bit & Maqueen
Micro:bit & Maqueen

Ben je geïnteresseerd in computers? Wil je kennis maken met programmeren? Dan is dit je module!

Meer info
Music is teamwork
Music is teamwork

Als muziek je ding is en je speelt al een instrument of je zingt er al op los, dan krijg je in deze module de kans om verdere stappen te gaan zetten in jouw muzikale carrière!

Meer info
Ontwerp je eigen dans
Ontwerp je eigen dans

Als dansen helemaal je ding is en je wilt naast het dansen je ook wel eens wagen aan het maken van een eigen choreografie die dan ook nog eens uitgevoerd wordt, dan moet je bij deze module zijn!

Meer info
Paris
Paris

Bij de module 'Paris' leer je alles over de stad Parijs ofwel de stad van het licht, de liefde en de mode. Bij Parijs denken we aan macarons, de Eiffeltoren, ronde terrastafeltjes, brede boulevards en prachtige gebouwen. Wist je dat er veel films en series zijn opgenomen in Parijs?

Meer info
Pasta bouw challenge
Pasta bouw challenge

Als jij wilt weten hoe je dingen goed kunt bouwen, zodat ze er niet alleen goed uitzien, maar ook nog eens stevig zijn. Als jij techniek wilt leren begrijpen en zelf wilt toepassen door echt iets te bouwen, dan is deze module echt iets voor jou!

Meer info
Rugby
Rugby

Ben jij sportief aangelegd en ben je graag buiten bezig? Wil je een module die tijdens de reguliere lessen niet uitgebreid aan bod komt? Dan is dit jouw kans! Rugby is namelijk een stoere sport, waarbij je rent, vangt, gooit, schiet en tackelt.

Meer info
Sieraden maken
Sieraden maken

Sieraden maken van speksteen en andere materialen Bij deze workshop gaan we zelf een sieraad ontwerpen en uitvoeren in speksteen en eventueel andere materialen. Je zelf vormgegeven speksteen en dit verwerk je in een sieraad. We gaan ook stenen en of edelstenen versieren met draad. Je kunt kiezen om een ketting, een armband, oorbellen of een speld te maken. Kortom als je van sieraden houdt is dit een leuke workshop voor jou!

Meer info
Singer/songwriting
Singer/songwriting

‘’Ik voel me sexy, als ik dans…’’ met deze songtekst brak Nielson een aantal jaar geleden door in Nederland, bij het programma ‘’de beste singer/ songwriter’’. Heb jij ook wel eens een deuntje in je hoofd? Een pakkende tekst? Of lijkt het je heel leuk om hier mee te oefenen? Dan is dit jouw kans om een nieuwe hit te maken!

Meer info
Sportief mikken 'to the point'
Sportief mikken 'to the point'

Als jij sportief bent aangelegd en jij mikt op nog hogere sportieve prestaties, je vindt het geweldig om met sporten bezig te zijn waarbij er altijd ergens op gemikt moet worden en je wilt zelf wel een spel bedenken waarbij het goed kunnen mikken een grote rol speelt, dan is deze module het helemaal voor jou.

Meer info
Springgroep, turnen en acrobatiek
Springgroep, turnen en acrobatiek

Als jij turnen of acrobatiek leuk vindt en je zou graag nieuwe en meer uitdagende bewegingen willen leren, dan is deze module het helemaal voor jou!

Meer info
Theaterschmink
Theaterschmink

Als jij met allerlei schmink de gezichten van anderen tot leven wilt laten komen of een compleet andere uitstraling wilt meegeven tot het veranderen in een dier aan toe, dan wacht je niet langer en meld jij je met je creatieve geest en vingers meteen aan voor deze module!

Meer info
Tekenen als kunst
Tekenen als kunst

Rembrandt, van Gogh en Picasso. Allemaal wereldberoemde kunstenaars, maar konden ze ook allemaal even goed tekenen… Is het wel belangrijk om goed te kunnen tekenen om een tekenaar/kunstenaar te zijn? Wat is ‘goed tekenen’ eigenlijk?

Meer info
Urban sports
Urban sports

Altijd al eens van een halfpipe af willen rijden of een salto willen leren? Dan is urban sports echt iets voor jou! Bij urbansports ga je aan de slag met sporten uit de urbanscene, denk hierbij aan: freerunning, longboarden, streetball, breakdance en slacklinen.

meer info
Vakmanschap met olieverf
Vakmanschap met olieverf

Als creatief bezig zijn je ding is, maar dan door te tekenen en te schilderen, dan ga je voor deze module. Niet alleen ga je zien hoe er door de eeuwen heen allerlei olieverftechnieken zijn gebruikt, maar je gaat ook zelf een schilderij in olieverf maken!

Meer info
Vamos a España
Vamos a España

Het land van zonnige vakanties, stierenvechten, paella en de Sagrada Família. Tijdens de module 'Vamos a España' bekijken we vele kanten van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur en taal, zodat jij kennis hebt gemaakt met deze wereldtaal!

Meer info
Vrijheidsdressuur
Vrijheidsdressuur

Hou jij van paarden en ben je altijd al benieuwd hoe je een paard trucjes leert? Vind je het leuk om hier theoretisch en in de praktijk iets over te leren, dan is deze module zeker iets voor jou! Misschien word jij dan wel de Anky van Grunsven van het Ostrea!

Meer info
Zelfverdediging
Zelfverdediging

Als je een keer iets anders wilt dan bijvoorbeeld spelsporten en je met respect wilt sparren tegen een klasgenoot dan is deze module zelfverdediging misschien wel iets voor jou!

meer info