OSTREACADEMY in klas 2

Ook in klas 2 blijf je lid van de OstreAcademy en kies je zelf de modules die je wilt volgen. Probeer eens iets heel nieuws, of zoek juist verdieping in een onderwerp waar je al meer over weet. Let op: er zijn verschillende modules per locatie. Zo kun je een moord leren oplossen op locatie Zuid of je eigen meubels ontwerpen op locatie Oost. Klinkt goed toch? Nieuwsgierig geworden? Klik hier maar eens…..

Alleen voor bikkels
Alleen voor bikkels

Als jij sportief bent, niet bang om nat of vies te worden, niet bang om onder alle omstandigheden buiten te sporten, dan ben jij de bikkel die deze module moet kiezen!

Tekst knop
Alles is toneel
Alles is toneel

Als toneelspelen helemaal iets is voor jou, als je wilt laten zien of juist erachter wilt komen wat jij allemaal kunt op het gebied van improviseren en acteren, dan denk je niet langer na en meld jij je aan voor deze module!

Meer info
Bandcoaching
Bandcoaching

Worden jullie de nieuwe Kiss? Of zijn jullie dé comeback van One Direction? Dit is je kans! Meteen in een bandje spelen zonder een instrument te kunnen bespelen? Dat kan! Trommel je vrienden op, of stel met andere leerlingen een groepje samen.

Meer info
Bouw je eigen mousetrap
Bouw je eigen mousetrap

Als jij graag met je handen bezig bent, als je houdt van het werken met hout en je wilt uiteindelijk je eigen ‘mousetrap car’ door de school zien rijden, meld jij je meteen aan voor deze module!

Meer info
EHBO en reanimatie
EHBO en reanimatie

Als jij bent geïnteresseerd in het menselijk lichaam, je graag iemand medisch zou willen kunnen helpen bij kleine ongevallen, letsels en bewusteloosheid en je wilt kunnen beademen en reanimeren, dan ga je helemaal voor deze module!

Meer info
Gezondheid, voeding en sport
Gezondheid, voeding en sport

Is sporten echt jouw ding? Maar wil je ook iets meer leren over je eigen lichaam? In deze module kom je te weten wat het verband is tussen jouw voeding, (sport)prestaties en je fysieke gesteldheid.

Meer info
Geocache
Geocache

Over de hele wereld liggen kleine pakketjes verstopt, ook bij jou in de wijk en vlakbij school. In deze module gaan we er een aantal zoeken, maar we gaan er ook zelf maken en verstoppen. Een mooie combinatie van techniek, creativiteit en speurskills!

Meer info
Heel Ostrea bakt
Heel Ostrea bakt

Als jij bakken van koekjes, taarten of gebak al geweldig vindt of je wilt juist leren bakken door iedere week een uitdagende bakopdracht te krijgen, dan schrijf jij je meteen in voor deze module!

Meer info
Het echte labwerk
Het echte labwerk

Als jij onderzoek en wetenschap niet alleen hartstikke interessant vindt, maar ook daadwerkelijk in een echt laboratorium aan de slag wil met bijvoorbeeld reageerbuisjes of microscopen en nog andere wetenschappelijke instrumenten om echte, scheikundige producten te maken, dan is deze module het helemaal voor jou!

Meer info
Houten luidspreker maken
Houten luidspreker maken

Als je én handig bent én je niet bang bent om met de machines en materialen in het NLT-lokaal aan de slag te gaan, dan is deze module zeker wat voor jou.

Meer info
Koken met sterren
Koken met sterren

Als jij koken helemaal te gek vindt of je wilt juist eens je eerste stappen zetten op kookgebied en je wilt graag eens koken wat beroemde (chef)koks van tv en internet hebben bedacht, is deze module er voor jou!

Meer info
Maak je eigen verhaal
Maak je eigen verhaal

Wil jij ook verslavend leesbaar kunnen schrijven? Weet jij waarom Disney-films tot het eind spannend blijven? Je eigen boek schrijven… Maar hoe begin je dan? Dat leer je bij deze module, zodat je na afloop niet meer kunt stoppen met het schrijven van jouw verhalen!

Meer info
Meesterdrukker
Meesterdrukker

Als creatief bezig zijn je ding is, maar dan door te tekenen en te schilderen, dan ga je voor deze module. Niet alleen ga je zien hoe er door de eeuwen heen allerlei olieverftechnieken zijn gebruikt, maar je gaat ook zelf een schilderij in olieverf maken!

Meer info
Missing maps
Missing maps

Organisaties als ‘’Artsen zonder grenzen’’ en het Rode Kruis, maken in derdewereldlanden gebruik van kaarten, als ze op locaties willen komen waar ze hulp moeten bieden. Helaas staan nog niet al deze dorpjes en gebouwen op kaart.

Meer info
Music is teamwork
Music is teamwork

Als muziek je ding is en je speelt al een instrument of je zingt er al op los, dan krijg je in deze module de kans om samen met anderen verdere stappen te gaan zetten in jouw muzikale carrière!

Meer info
Ontwerp je eigen dans
Ontwerp je eigen dans

Als dansen helemaal je ding is en je wilt naast het dansen je ook wel eens wagen aan het maken van een eigen choreografie die dan ook nog eens uitgevoerd wordt, dan moet je bij deze module zijn!

Meer info
Ontwikkel je eigen educatieve spel
Ontwikkel je eigen educatieve spel

Als jij een creatieve denker bent die het niet alleen hartstikke leuk vindt om mee te doen aan allerlei digitale spelletjes, bordspellen en ‘levende spellen’, maar die ook de fantasie heeft om saaie schooltheorie om te kunnen zetten in uitdagende, aansprekende spellen, dan kun je niet anders dan je voor deze module aan te melden!

Meer info
Oud hout, nieuw design
Oud hout, nieuw design

Als je met je handen wilt en kunt werken en je vindt ook dat je van ‘afval’ altijd nog iets moois kunt maken, zoals prachtig vormgegeven meubelen, is deze module het helemaal voor jou!

Meer info
Paris
Paris

Bij de module 'Paris' leer je alles over de stad Parijs ofwel de stad van het licht, de liefde en de mode. Bij Parijs denken we aan macarons, de Eiffeltoren, ronde terrastafeltjes, brede boulevards en prachtige gebouwen. Wist je dat er veel films en series zijn opgenomen in Parijs?

Meer info
Printen in 3D
Printen in 3D

Als je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt, kun je met één druk op de knop alles maken, dus wil jij maken wat je maar wilt, dan moet jij je aanmelden voor deze module!

Meer info
Rugby
Rugby

Ben jij sportief aangelegd en ben je graag buiten bezig? Wil je een module die tijdens de reguliere lessen niet uitgebreid aan bod komt? Dan is dit jouw kans! Rugby is namelijk een stoere sport, waarbij je rent, vangt, gooit, schiet en tackelt.

Meer info
Singer/songwriting
Singer/songwriting

‘’Ik voel me sexy, als ik dans…’’ met deze songtekst brak Nielson een aantal jaar geleden door in Nederland, bij het programma ‘’de beste singer/songwriter’’. Heb jij ook wel eens een deuntje in je hoofd? Een pakkende tekst? Of lijkt het je heel leuk om hier mee te oefenen? Dan is dit jouw kans om een nieuwe hit te maken!

Meer info
Spaans
Spaans

iVamos a España! module 'Vamos a España' ga je mee op reis naar Spanje en Zuid-Amerika.

Meer info
Springen, turnen en acrobatiek
Springen, turnen en acrobatiek

Als jij al een aardige turner, springer of acrobaat bent, maar je wilt jezelf verder ontwikkelen en nog beter worden, dan is deze module iets voor jou!

Meer info
Stopmotion animatie
Stopmotion animatie

Als jij je eigen animatiefilm wilt bedenken, je gedachten omzetten in een script en tenslotte je film in beweging wilt zetten met kleipoppetjes in een door jou gemaakt decor, dan stop je hier en kies je voor deze module!

Meer info
Tekenen als kunst
Tekenen als kunst

Rembrandt, van Gogh en Picasso. Allemaal wereldberoemde kunstenaars, maar konden ze ook allemaal even goed tekenen… Is het wel belangrijk om goed te kunnen tekenen om een tekenaar/kunstenaar te zijn? Wat is ‘goed tekenen’ eigenlijk?

Meer info
Terugslagspelen
Terugslagspelen

Overal zie je het terug. Heen en weer, op het schoolplein, op de camping, op het strand, het veldje in de wijk of de sportvereniging, steeds weer over en weer. Een bal, een net, een shuttle of een racket, altijd weer heen en terug. Als jij het leuk vindt om samen te sporten, te scoren en een nieuw spel te ontwerpen, meld je dan meteen aan voor de module terugslagspelen!

Meer info
Theaterschmink
Theaterschmink

Als jij met allerlei schmink de gezichten van anderen tot leven wilt laten komen of een compleet andere uitstraling wilt meegeven tot het veranderen in een dier aan toe, dan wacht je niet langer en meld jij je met je creatieve geest en vingers meteen aan voor deze module!

Meer info
Tuinontwerp
Tuinontwerp

Vind je de tuin bij jullie thuis niet veel soeps? En zou je willen leren hoe je die kunt verfraaien? Of is de tuin juist oogverblindend en vraag je je af hoe iemand dat zo mooi heeft kunnen ontwerpen? Dan is deze module iets voor jou.

Meer info
Urban sports
Urban sports

Altijd al eens van een halfpipe af willen rijden of een salto willen leren? Dan is urban sports echt iets voor jou! Bij urbansports ga je aan de slag met sporten uit de urbanscene, denk hierbij aan: freerunning, longboarden, streetball, breakdance en slacklinen.

Meer info
Vrijheidsdressuur
Vrijheidsdressuur

Hou jij van paarden en ben je altijd al benieuwd hoe je een paard trucjes leert? Vind je het leuk om hier theoretisch en in de praktijk iets over te leren, dan is deze module zeker iets voor jou! Misschien word jij dan wel de Anky van Grunsven van het Ostrea!

Meer info
Webshop maken
Webshop maken

Je kijkt waarschijnlijk regelmatig op een webshop, bijvoorbeeld voor een telefoon, voor sieraden, voor schoenen, voor een game of iets anders wat je graag zou willen hebben. Maar hoe wordt nu eigenlijk zo'n webshop gemaakt? Het lijkt best ingewikkeld maar er zijn speciale websites waarmee je in korte tijd een simpele maar mooie webshop kunt maken.

Meer info
Zelfverdediging
Zelfverdediging

Als je een keer iets anders wilt dan bijvoorbeeld spelsporten en je met respect wilt sparren tegen een klasgenoot dan is deze module zelfverdediging misschien wel iets voor jou!

Meer info